Üdvözlet az Olvasónak!

2000-ben a MÉTE Ásványvíz-és Üdítőitalipari Szakosztálya, a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács, valamint a Magyarországi Üdítőital- Gyümölcslé- és Ásványvízgyártók Szövetsége új szakmai folyóiratot indított útjára  „Ásványvíz, Üdítőital, Gyümölcslé” címen. A szakmai szempontból rendkívül értékes tartalmú és szép kivitelű laphoz a három alapító szövetség tagjai, valamint az érdekelt egyetemek, főiskolák, hatóságok, könyvtárak stb. ingyen jutottak hozzá, mivel a lapot a hirdetésekből fent lehetett tartani. Sajnos  a hirdetések csökkenése és a nyomdaköltségek növekedése miatt a szerkesztőség 2010-ben arra kényszerült, hogy a lapot nyomtatott forma helyett on-line formában jelentesse meg.

Szomorúan tapasztaltuk, hogy az on-line kiadás nem váltotta be a reményeket. A szerkesztőség nem kapott cikkeket, s az olvasó is inkább kedvelte a kézbe fogható sajtóterméket.

Úgy döntöttünk, hogy a lapot ebben a formájában megszüntetjük. Megmarad az „italipar” honlap és az ásványvíz, üdítőital, gyümölcslé  szakmát érintő cikkek, hírek a jövőben a lap különböző rovatában jelennek meg.

Természetesen megmarad az archívum , amelyben az ” Ásványvíz,üdítőital, gyümölcslé” 2000 és 2014 között megjelent cikkeit  lehet olvasni.(sajnos az ezt megelőző lapok cikkei interneten nincsenek meg)

Kapcsolatunk-természetesen- továbbra is fennmarad a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesülettel (MÉTE) valamint a Magyar Ásványvíz, Üdítőital- és Gyümölcslé Szövetséggel.  Tájékoztatást nyújtunk az ipart érdeklő eseményekről (kiállítások, vándorgyűlések, személyi változások, stb).

Köszönetet mondunk támogatóinknak, a vállalatoknak, intézményeknek   és reméljük, hogy továbbra is olvasói maradnak/lesznek új honlapunknak, az „italipar”-nak.

 

A szerkesztőség nevében sok sikert kíván munkájukhoz:  

 

fõszerkesztõ