Szakmai napot tartott 2010 október 5.-én a Vidékfejlesztési Minisztérium  és a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács

  A technical assembly was held by the Ministry of Land-Developing Affairs and the Hungarian Mineral Water Association on 5th October 2010.

Am 5-en  Oktober 2010 hatte das Landesentwicklungsministerium sowie der Ungarischer Mineralwasser Verband und Produktenrat Berufstagung gehalten

 

A szakmai napot Fehér Tibor úr a Szövetség elnöke nyitotta meg.

 A megnyitó után dr. Kardeván Endre minisztériumi államtitkár  úr köszöntötte a meghívottakat, majd Pogány Éda  a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. Vállalati és kommunikációs igazgatója tartott előadást „A magyar ásványvíz piac aktuális helyzete” címmel.

Hubert Genieys úr az európai palackozott vizet előállítók szövetségének (EFWB) elnöke „A természetes ásványvizek  globális értékelése és az ehhez kapcsolódó kommunikáció”előadása után „a Codex Alimentarius nemzetközi szervezetében folyó munka,annak hatása a szabályozásra, illetve egyéb, a természetes ásványvizeket érintő szabályozási kérdésekről” hallottunk előadást Patricia Fosselard asszonytól aki a EFWB titkára.

Josep Molas úr  az EUG Technikai menedzsere (Coca-Cola Iberian BU) az „Eredendő tisztaság,tisztázandó tartalom, a tagországok felelősége az egységes álláspont kialakítása érdekében” címmel hívta fel a figyelmet a természetes ásványvíz higiéniai problémáival kapcsolatos egységes álláspont kialakítására.

 A felmerült kérdésekre adott válaszok után Fehér Tibor úr megköszönve  a meghívott külföldi vendégek előadásait és a  hallgatóság részvételt, abban a reményben , hogy hasonló szakmai napra még a jövőben máskor is sor kerül a szakmai napot bezárta.

 

(A szakmai napon elhangzott előadások rövidített formáját magyar nyelven a későbbikben közöljük Dr. BBGy)